lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


AOPP spustila prieskum o zdravotníckych pomôckach, mapuje spokojnosť pacientov Bratislava 20. marca (TASR) - Asociácia na ochranu práv pacientov (AOPP) spúšťa pacientsky prieskum o ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 20.03.2018 categoryDenné správy

Bratislava 20. marca (TASR) - Asociácia na ochranu práv pacientov (AOPP) spúšťa pacientsky prieskum o zdravotníckych pomôckach. AOPP chce takto zmapovať spokojnosť pacientov v spomínanej oblasti, "aby ich záujmy a skúsenosti vedeli v diskusii s kompetentnými efektívnejšie tlmočiť".Do prieskumu sa možno zapojiť cez online dotazník na oficiálnom webe AOPP. Šéfka asociácie Mária Lévyová dúfa, že sa doň zapojí aspoň 500 pacientov. Dotazník napríklad obsahuje otázku, či je pacient spokojný s kvalitou alebo množstvom zdravotníckych pomôcok, takisto sa venuje téme, koľko sú ľudia ochotní za pomôcky doplácať.Pacienti sa môžu do prieskumu zapojiť do 19. apríla tohto roka, dotazník má 13 otázok. "Nezaberie to viac ako desať minút," vyzvala Lévyová. Vytlačené dotazníky budú distribuované aj prostredníctvom členských pacientskych organizácií. Zmeny týkajúce sa zdravotníckych pomôcok sa dejú raz za tri mesiace. Štyri a pol tisícový zoznam zdravotníckych pomôcok spravuje ministerstvo zdravotníctva.AOPP je najväčšou strešnou pacientskou organizáciou na Slovensku, združuje 44 špecifických pacientskych organizácií. Pacientom bezplatne poskytuje informácie o poskytovaní zdravotnej starostlivosti a sociálnej pomoci. Aktívne tiež zastupuje pacientov aj v rámci legislatívneho procesu, jej cieľom je tiež vzdelávanie pacientov.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...