lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


B.Bystrica: Chrípky a respiračných ochorení bolo najviac u dospelých a detí Banská Bystrica 15. júla (TASR) - Akútne respiračné ochorenia (ARO) potrápili v uplynulom týždni v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Nedeľa, 15.07.2018 categoryDenné správy

Banská Bystrica 15. júla (TASR) - Akútne respiračné ochorenia (ARO) potrápili v uplynulom týždni v Banskobystrickom kraji podľa hlásení lekárov celkom 1649 ľudí, čo je chorobnosť 547 prípadov na 100.000 obyvateľov. Chrípka a jej podobné ochorenia sa vyskytli v 41 prípadoch, čo je chorobnosť 14 prípadov na 100.000 obyvateľov. Najvyšší počet chorých na ARO je v okresoch Lučenec, Žarnovica, Zvolen, Veľký Krtíš, Revúca a Krupina. Čo sa týka chrípky a jej podobných ochorení je najvyšší počet pacientov v okrese Poltár, Revúca a Lučenec. Najviac chorých bolo vo vekovej skupine produktívneho obyvateľstva, nasledujú najmenšie deti do piatich rokov a prázdninujúce deti základných škôl. Podobný vývoj je aj u chrípky.TASR informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici Mária Tolnayová.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...