lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


B. Bystrica: Nemocnica vynovila ambulancie pre hematologických pacientov Banská Bystrica 24. februára (TASR) - Hematologickí pacienti Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 24.02.2020 categoryDenné správy

Banská Bystrica 24. februára (TASR) - Hematologickí pacienti Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici už majú k dispozícii vynovené moderné a komfortné ambulancie na druhom poschodí tohto zdravotníckeho zariadenia. Dve ambulancie a aplikačná miestnosť, v ktorých denne vyšetria 70 pacientov s ochoreniami krvi, sa doteraz nachádzali v stiesnených a opotrebovaných priestoroch poliklinickej časti. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje."V nových priestoroch máme dve aplikačné miestnosti, ktoré nám umožnia podávať zvlášť chemoterapiu a v druhej hemoterapiu. Novinkou sú samostatné priestory na odbery krvi," priblížil Alexander Wild, primár hematologického oddelenia. Komfortné zázemie získal i personál.Ako dodala Miriam Lapuníková, generálna riaditeľka Rooseveltovej nemocnice, ich pacientmi sú ľudia s onkologickými a inými vážnymi ochoreniami krvi. Veľa z nich absolvuje liečbu ambulantne a strávi v nemocnici celé hodiny."Sme radi, že im môžeme v ťažkých životných chvíľach poskytnúť dôstojné podmienky na liečbu a komfort, ktorý si zaslúžia," zdôraznila. Podľa nej štátna nemocnica investovala do rekonštrukcie a vybavenia z vlastných zdrojov 70.000 eur.Hematologické oddelenie zabezpečuje pre pacientov Banskobystrického samosprávneho kraja modernú diagnostiku a liečbu primárnych hematologických ochorení, leukémie, lymfómov, plazmocytómov, myeloproliferatívnych ochorení, útlmov kostnej drene, myelodysplastických syndrómov, trombocytopénie a iných zriedkavejších ochorení. Oddelenie je regionálnym hemofilickým centrom a regionálnym centrom pre autológne transplantácie krvotvorných kmeňových buniek.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...