lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


BBSK: Chorobnosť stúpla, najviac chorých bolo v okresoch Brezno, Detva a Poltár Banská Bystrica 28. novembra (TASR) – V uplynulom týždni evidoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 28.11.2022 categoryDenné správy

Banská Bystrica 28. novembra (TASR) – V uplynulom týždni evidoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici 5269 akútnych respiračných ochorení (ARO), čo predstavuje chorobnosť 1321/100.000 osôb v starostlivosti hlásiacich lekárov. Z toho bolo chrípke podobných ochorení (CHPO) 357, čo znamená chorobnosť 89,5/100.000 obyvateľov. Oproti 46. kalendárnemu týždňu je výskyt ARO vyšší o necelých 18 percent a CHPO zhruba o 27 percent. Informovala o tom regionálna hygienička Zora Kľocová Adamčáková na webstránke banskobystrického RÚVZ.Najviac chorých na ARO mali okresy Brezno a Detva, najmenej Poltár. Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola vo vekovej skupine nula- až päťročných detí. Najviac prípadov CHPO hlásil okres Poltár, v okresoch Krupina, Detva a Banská Štiavnica nebol zaznamenaný žiadny výskyt. Najčastejšie prevládala skupina 15- až 19-ročných ľudí.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...