lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Belgičania sa tešia na otvorenie kaviarní, váhajú s návratom do práce Brusel 2. júna (TASR) - Belgicko v pondelok prvýkrát zaznamenalo pokles nových prípadov nákazy koronavírusom ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 02.06.2020 categoryDenné správy

Brusel 2. júna (TASR) - Belgicko v pondelok prvýkrát zaznamenalo pokles nových prípadov nákazy koronavírusom pod 100 osôb. Informovala o tom v utorok tlačová agentúra Belga, podľa ktorej je vývoj epidemiologickej situácie v krajine stabilný.Za posledných 24 hodín úrady zaregistrovali v Belgicku 98 nových prípadov nákazy, čím sa ich celkový počet vyšplhal na 58.615. V pondelok došlo len k 26 novým hospitalizáciám a v nemocniciach sa v súčasnosti nachádza 819 pacientov, z toho 166 na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Od vypuknutia epidémie v Belgicku zaznamenali už 9505 úmrtí, pričom v pondelok nákaze podľahlo 19 osôb, z toho 13 v nemocnici a šiesti v opatrovateľských domovoch.Belgickí zamestnanci sú v otázke návratu do práce po koronakríze rozdelení: 34 percent sa z návratu do zamestnania teší a 39 percent to považuje za predčasné, vyplýva z nového prieskumu spoločnosti StepStone. Hlavným podnetom pre návrat na pracovisko sú ľudské interakcie (48 percent respondentov), rovnováha medzi pracovným a súkromným životom (33 percent) a dynamika vytváraná na pracovisku (28 percent).Iný prieskum verejnej mienky, ktorý uskutočnila spoločnosť Edenred Belgium, zas naznačil, že zhruba 80 percent Belgičanov má v úmysle vrátiť sa do kaviarní alebo reštaurácií hneď po ich opätovnom otvorení. Dôvodom je nielen potešenie zo stretnutia s rodinou či priateľmi v inom ako domácom prostredí, ale aj snaha pomôcť odvetviu, ktoré bolo výrazne zasiahnuté koronakrízou.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.