lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Británia: Slovensko je na zozname krajín, ktoré nemusia dodržiavať karanténu Londýn 3. júla (TASR) - Britská vláda zverejnila v piatok kompletný zoznam krajín, pre ktoré ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 03.07.2020 categoryDenné správy

Londýn 3. júla (TASR) - Britská vláda zverejnila v piatok kompletný zoznam krajín, pre ktoré zruší dvojtýždňovú karanténu. Medzi nimi je aj Slovensko, informovala spravodajská stanica SkyNews. Na zozname sa nachádza 60 krajín a zámorských území, ktoré majú nízky počet nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, a preto sa ich občania pri návšteve alebo návrate do krajiny nebudú musieť samoizolovať. Okrem Slovenska sa na zozname nachádzajú napríklad aj susedné štáty Česko, Rakúsko, Poľsko a Maďarsko a i krajiny, ktoré v minulosti zaznamenali veľký počet prípadov ochorenia COVID-19, ako sú Belgicko, Francúzsko, Holandsko, Taliansko či Španielsko. Medzi krajinami, ktoré nie sú na zozname, sú Spojené štáty, Švédsko, Mexiko, Brazília, Rusko, Irán, India, Pakistan a Bangladéš.Žiadna iná krajina v Európe nezaznamenala viac úmrtí v dôsledku pandémie nového druhu koronavírusu ako Británia, kde ochoreniu COVID-19 doposiaľ podľahlo takmer 44.000 ľudí a nakazilo sa 283.757.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...