lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Británia: Úrady rodičom odporučili všímať si príznaky šarlachu u detí Londýn 3. decembra (TASR) - Britský úrad pre zdravotnú bezpečnosť (UKHSA) v piatok vyzval rodičov, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 03.12.2022 categoryDenné správy

Londýn 3. decembra (TASR) - Britský úrad pre zdravotnú bezpečnosť (UKHSA) v piatok vyzval rodičov, aby si u detí všímali prípadné príznaky šarlachu. Urobil tak po tom, čo v Británii zomrelo šesť maloletých na závažnú chorobu súvisiacu so streptokokom skupiny A. TASR správu prevzala z agentúry AFP.UKHSA uviedol, že päť detí mladších ako desať rokov v Anglicku a jedno vo Walese zomreli po tom, čo im bolo diagnostikované vzácne ochorenie súvisiace s invazívnymi streptokokmi skupiny A.Podľa zástupcu riaditeľa UKHSA Colina Browna tento rok zaznamenali viac prípadov streptokokových infekcií skupiny A, než je bežné, no "fakt, že sa z týchto infekcií rozvinuli vážne ochorenia, je neštandardný"."Táto baktéria zvyčajne vyvoláva len miernu infekciu, ktorá spôsobuje bolesť hrdla či šarlach, čo sa však dá ľahko vyliečiť antibiotikami," vysvetlil Brown. Dodal však, že rodičia majú v prípade objavenia podozrivých príznakov u detí čo najrýchlejšie vyhľadať lekársku pomoc.UKHSA uviedol, že že počas uplynulého týždňa bolo len v Anglicku nahlásených viac ako 850 prípadov šarlachu.

Štítky :

Zdravie: Počet alergikov stúpa, pri alergiách je dôležitá liečba

Bratislava 10. marca (TASR) - Počet alergikov každým rokom stúpa. Najčastejšie sa vyskytujú inhalačné alergie, ...