lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Britský expert hovorí o možnom spomaľovaní epidémie; testy protilátky napredujú Londýn 30. marca (TASR) - Epidémia koronavírusu v Spojenom kráľovstve vykazuje prvé náznaky možného spomaľovania. ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.03.2020 categoryDenné správy

Londýn 30. marca (TASR) - Epidémia koronavírusu v Spojenom kráľovstve vykazuje prvé náznaky možného spomaľovania. Myslí si to expert Neil Ferguson, ktorý funguje aj ako poradca britskej vlády v boji s koronavírusom, informovala v pondelok stanica BBC. Prísne epidemiologické opatrenia pritom v Británii platia len asi týždeň. "Domnievame sa, že epidémia sa momentálne začína spomaľovať," uviedol v rozhlasovej relácii BBC profesor Ferguson, odborník na matematickú biológiu z univerzity Imperial College London. Profesor hovoril o "prvých náznakoch" mierneho spomaľovania šírenia epidémie, medzi ktoré podľa neho patrí napríklad mierny pokles v dennom počte novoprijatých pacientov v nemocniciach. Nové prípady nákazy stále pribúdajú, avšak tempo nárastu sa podľa Fergusona spomalilo. Tento trend ešte nebadať na počte úmrtí, pokles v tejto sfére sa však podľa neho zvyčajne prejavuje až s väčším odstupom. Ferguson odhadol, že aktuálne môžu byť infikované dve až tri percentá obyvateľov Spojeného kráľovstva. Približne tretina až 40 percent z nakazených nemá žiadne príznaky. Príslušné údaje sú však podľa neho príliš nekompletné na to, aby sa podľa nich dal predpokladať ďalší vývoj epidémie. Profesor tiež informoval o tom, že testy novej protilátky proti koronavírusu sú už v záverečnom štádiu overovania. Podľa jeho slov by mohla byť pripravená na použitie skôr v priebehu niekoľkých "dní než týždňov".V Británii zatiaľ potvrdili 19.522 prípadov nákazy novým koronavírusom, prevažnú väčšinu z toho v Anglicku (16.482). Na ochorenie COVID-19 zomrelo v Británii doposiaľ 1235 pacientov.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.