lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ČR: Stopy konskej DNA v saláme pre Tesco veterinárny ústav v Jihlave nenašiel Praha 22. marca (TASR) - Prítomnosť konského mäsa v balenej saláme Herkules, ktorú pred dvoma ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Praha 22. marca (TASR) - Prítomnosť konského mäsa v balenej saláme Herkules, ktorú pred dvoma dňami stiahla z predajnej siete spoločnosť Tesco, sa podľa dnešnej informácie Agrofertu, ktorého súčasťou je aj jej výrobca Masna Studená, nepotvrdila.Štátny veterinárny ústav v Jihlave konštatoval, že testy na prítomnosť konskej DNA v saláme priniesli negatívny výsledok, informovali dnes české médiá s odvolaním sa na hovorcu Agrofertu Karla Hanzelku.Podľa jeho slov taliansky dodávateľ mäsa, použitého v danej šarži salámy, už pred mesiacom písomne ubezpečil, že žiadne konské mäso vo svojich prevádzkach nespracúva. Aj napriek tomu sa stále skúma pôvod mäsa u daného dodávateľa, pretože od neho dorazila veľká dodávka 17 ton mäsa.Tesco v stredu informovalo o stiahnutí salámy Herkules z trhu, pretože reťazec pri vlastných testoch v nej odhalil prítomnosť konského mäsa. Tesco Stores ČR stiahlo z predaja výrobok vlastnej značky, u ktorého laboratórne testy potvrdili približne päťpercentnú prítomnosť DNA konského mäsa, uviedla pred dvoma dňami spoločnosť v tlačovom vyhlásení.Hovorca spoločnosti dnes označil stredajšie stiahnutie salámy z trhu za správne rozhodnutie, čo zdôvodnil slovami, že vzorky výrobku sa testovali v dvoch nezávislých akreditovaných laboratóriách (podľa českých médií v Nemecku a Írsku) a Tesco si za ich výsledkami preto stojí.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.