lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Čína: Počet obetí koronavírusu stúpol na 80; nakazilo sa ním viac ako 2300 ľudí Peking 27. januára (TASR) - Na 80 mŕtvych sa v pondelok zvýšil v Číne počet ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 27.01.2020 categoryDenné správy

Peking 27. januára (TASR) - Na 80 mŕtvych sa v pondelok zvýšil v Číne počet obetí nového koronavírusu. V najviac postihnutej provincii Chu-pej potvrdili 24 ďalších úmrtí a 371 nových prípadov nákazy.Aktualizované údaje z provincie Chu-pej, kde leží epicentrum šírenia vírusu - mesto Wu-chan -, zvyšujú celkový počet potvrdených infekcií v Číne na celkovo viac ako 2300.S odvolaním sa na najnovšie údaje miestnych úradov zverejnených v pondelok o tom informuje agentúra AFP.Nový koronavírus 2019-nCoV, podobný pôvodcovi ochorenia SARS, spôsobuje zápal pľúc a prenáša sa z človeka na človeka. Jeho inkubačná doba je v priemere desať dní; najkratšia registrovaná doba bola len jeden deň a najdlhšia 14 dní.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...