lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Čína: Vo Vnútornom Mongolsku sa zrejme objavil bubonický mor Peking 6. júla (TASR) - Úrady v meste Bajannur v severočínskej autonómnej oblasti Vnútorné Mongolsko ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 06.07.2020 categoryDenné správy

Peking 6. júla (TASR) - Úrady v meste Bajannur v severočínskej autonómnej oblasti Vnútorné Mongolsko vydali v nedeľu varovanie po tom, čo miestna nemocnica zaznamenala prípad podozrenia z nákazy tzv. bubonickým morom. Informoval o tom britský denník The Guardian. Varovanie zakazuje lov a konzumáciu zvierat, ktoré môžu mor prenášať. Ľudia by mali akýkoľvek podozrivý prípad hlásiť príslušným úradom. Vlani v novembri Vnútorné Mongolsko potvrdilo štyri prípady moru, vrátane dvoch prípadov pľúcneho moru, ktorý je podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) najnebezpečnejšou formou tohto ochorenia. Bubonický mor (nazývaný aj žľazový) je jedna z foriem ochorenia moru, ktoré spôsobujú baktérie Yersinia pestis. Prenášajú ho zväčša hlodavce. Prípady moru nie sú v Číne celkom neobvyklé. Od roku 2009 do roku 2018 Čína zaznamenala 26 prípadov a 11 úmrtí.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.