lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Čína hlási ďalších 17 prípadov nákazy novým vírusom Peking 19. januára (TASR) - Ďalších 17 osôb v Číne bolo diagnostikovaných v rámci epidémie ...

authorTASR dateVloženie/úprava Nedeľa, 19.01.2020 categoryDenné správy

Peking 19. januára (TASR) - Ďalších 17 osôb v Číne bolo diagnostikovaných v rámci epidémie zápalu pľúc, ktorá súvisí so šírením nového druhu koronavírusu. Celkový počet nakazených tak stúpil na 62, oznámila v nedeľu zdravotná komisia stredočínskeho mesta Wu-chan, ktoré je ohniskom nákazy.Informovala o tom tlačová agentúra AP.Devätnásti nakazení boli prepustení z nemocnice, zatiaľ čo dvaja muži vo veku 60 rokov novému vírusu podľahli.Zdravotné orgány sa snažia zabrániť opakovaniu situácie z roku 2002, keď sa v južnej Číne objavil ťažký akútny respiračný syndróm SARS, spôsobovaný vírusom toho istého rodu. Nákaza sa vtedy rozšírila do viac než dvoch desiatok krajín a podľahlo jej takmer 800 ľudí.Najmenej šesť ázijských krajín medzitým zaviedlo na letiskách skríning cestujúcich, ktorí prileteli zo strednej Číny. Thajsko a Japonsko nahlásili spolu tri prípady nákazy u ľudí, ktorí pricestovali z Wu-chanu.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...