lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Dôležitosť sestier a pôrodných asistentiek si celý rok pripomínajú aj v NÚDCH Bratislava 28. februára (TASR) - V Národnom ústave detských chorôb (NÚDCH) v Bratislave si po ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 28.02.2020 categoryDenné správy

Bratislava 28. februára (TASR) - V Národnom ústave detských chorôb (NÚDCH) v Bratislave si po celý rok pripomínajú dôležitú úlohu zdravotnej sestry. Najväčšia detská nemocnica na Slovensku ich má v súčasnosti 530. Tento rok aj Svetová zdravotnícka organizácia vyhlásila za rok sestry a pôrodnej asistentky, ktorých je na svete približne 20 miliónov."Rozhodli sme sa každý mesiac našim sestrám symbolicky dať aspoň jeden darček. V januári to boli naše noviny Doktoronoviny, ktoré boli venované sestrám, a vo februári sme pre naše sestry pripravili video, ktorým chceme prilákať aj nové kolegyne, informovala Zuzana Čižmáriková z NÚDCH.Generálny riaditeľ NÚDCH Ladislav Kužela si myslí, že o nezastupiteľnej úlohe zdravotných sestier a ošetrovateliek treba viac hovoriť. "V našej nemocnici sa snažíme na každom oddelení vytvoriť naozaj silný tím, kde je základom rešpekt všetkých povolaní. Žiadne pracovisko nevie pracovať iba s lekármi alebo iba so sestrami, dôležití sú aj ošetrovatelia, upratovačky a technickí pracovníci," hovorí. "Len spolu vieme odvádzať profesionálnu robotu, ktorá by mala byť absolútnou samozrejmosťou. Preto chceme postupne verejnosti predstaviť všetky povolania, ktoré sú nenahraditeľnou súčasťou fungujúcej nemocnice," uzavrel Kužela.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...