lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Francúzsko: V niektorých častiach Paríža zavádzajú povinné nosenie rúšok Paríž 8. augusta (TASR) - V niektorých častiach Paríža a okolia francúzskej metropoly bude od ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 08.08.2020 categoryDenné správy

Paríž 8. augusta (TASR) - V niektorých častiach Paríža a okolia francúzskej metropoly bude od pondelka povinné nosenie rúšok na tvári v snahe zastaviť nárast počtu prípadov nákazy novým koronavírusom. Rovnaké opatrenie už zaviedli aj iné francúzske mestá, napríklad známe juhofrancúzske letovisko Saint-Tropez.Rúška budú od pondelka rána povinné v "určitých zónach, v ktorých sa zhromažďujú veľké množstvá ľudí", oznámila v sobotu miestna polícia, pričom tieto oblasti bližšie nekonkretizovala. Povinnosť bude platiť pre všetky osoby vo veku 11 a viac rokov. "Všetky indikátory ukazujú, že v (parížskom) regióne dochádza od polovice júla k výraznejšej cirkulácii vírusu," uvádza sa vo vyhlásení polície, z ktorého citovala agentúra AFP. V regióne francúzskej metropoly pribúda každý deň približne 400 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom, prevažne v skupine ľudí medzi 20-30 rokom. V rámci celého Francúzska v piatok zaevidovali 2000 nových infekcií, čo je najvyšší denný nárast od mája. Povinnosť nosiť rúška zavádzajú v tejto situácií viaceré francúzske mestá. Od soboty sú rúška povinné na vonkajších priestranstvách - vrátane prístavu, trhu a uličiek starého mesta - v letovisku Saint-Tropez na francúzskej riviére. Za porušenie tohto nariadenia hrozí pokuta 135 eur, píše agentúra DPA. Rovnaká povinnosť platí aj v niektorých častiach druhého najväčšieho francúzskeho mesta Marseille, v ktorých sa zhromažďujú väčšie množstvá ľudí.V celom Francúzsku už platí povinnosť zakrývať si ústa a nos vo vnútri všetkých verejných budov.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...