lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


India: Najstarším pacientom vyliečeným z COVID-19 je 93-ročný muž Naí Dillí 1. apríla (TASR) - Najstarším pacientom, ktorý sa v Indii vyliečil z ochorenia ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 01.04.2020 categoryDenné správy

Naí Dillí 1. apríla (TASR) - Najstarším pacientom, ktorý sa v Indii vyliečil z ochorenia COVID-19 spôsobeného novým koronavírusom, je 93-ročný muž. Informovali o tom miestni lekári, píše spravodajská stanica BBC.Muž i jeho 88-ročná manželka sa vyliečili zhruba mesiac po tom, ako ich pozitívne testovali na koronavírus. Z nemocnice ich prepustia v priebehu niekoľkých dní.Manželský pár pochádza z juhoindického štátu Kérala. Nakazil sa od svojej dcéry a zaťa, ktorí sa vrátili z Talianska.Najstarší vyliečení Ind trpel okrem iného vysokým krvným tlakom a cukrovkou - ochoreniami, ktoré v prípade nákazy koronavírusom veľakrát skončili smrťou. Jeho stav sa podľa lekárov prudko zhoršil a museli ho na 24 hodín napojiť na pľúcnu ventiláciu, neskôr sa začal zlepšovať.India do stredy zaznamenala 1238 prípadov nákazy. Ochoreniu tam doteraz podľahlo 35 ľudí a 123 sa uzdravilo, uvádza ministerstvo zdravotníctva.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.