lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


India: Počet nakazených koronavírusom sa blíži k 200.000 Naí Dillí 2. júna (TASR) - Počet prípadov ochorenia COVID-19 spôsobovaného novým koronavírusom SARS-CoV-2 stúpol ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 02.06.2020 categoryDenné správy

Naí Dillí 2. júna (TASR) - Počet prípadov ochorenia COVID-19 spôsobovaného novým koronavírusom SARS-CoV-2 stúpol za posledných 24 hodín v Indii o 8171, celkový počet nakazených tak dosiahol 198.706. Informovalo o tom v utorok indické ministerstvo zdravotníctva, na ktoré sa odvolávajú agentúry TASS a DPA.V krajine doposiaľ podľahlo ochoreniu 5598 ľudí. Až 97.581 ľudí sa nachádza v nemocniciach, zatiaľ čo 95.527 ľudí sa z nákazy vyliečilo. Ministerstvo uviedlo, že napriek rastúcemu počtu nových prípadov nákazy stúpa aj miera zotavenia, ktorá momentálne predstavuje 48,19 percent z celkového počtu prípadov. Miera úmrtnosti klesla z aprílového 3,3 percenta na 2,83 percenta.V Indii sa začiatkom júna začali postupne uvoľňovať karanténne opatrenia. Indická metropola Naí Dillí, ktorá je jednou z najzasiahnutejších oblastí v krajine, uzatvorila prístup do celého regiónu na týždeň, avšak povolila otvorenie všetkých priemyselných odvetví.Šéf dillíjskej samosprávy Arvind Kedžrival uviedol, že tento krok má zabezpečiť, aby mali obyvatelia Naí Dillí dostatok nemocničných lôžok, ktoré nie sú obsadené pacientmi z iných štátov. Od 8. júna by sa mali otvoriť svätyne, hotely, reštaurácie aj obchodné centrá, uvádza agentúra AFP. Vzdelávacie zariadenia sa otvoria "po konzultáciách" s indickými štátnymi predstaviteľmi.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.