lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Indické úrady odložili plánované otvorenie ikonickej pamiatky Tádž Mahal Naí Dillí 6. júla (TASR) - Indické úrady odložili v nedeľu plánované otvorenie ikonickej kultúrnej ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 06.07.2020 categoryDenné správy

Naí Dillí 6. júla (TASR) - Indické úrady odložili v nedeľu plánované otvorenie ikonickej kultúrnej pamiatky Tádž Mahal pri meste Ágra v štáte Uttarpradéš na severe Indie. Dôvodom je riziko šírenia koronavírusu medzi turistami. Informovali o tom agentúry Reuters a AFP. Miestne úrady nariadili predĺženie zákazu vstupu do pamiatok v meste Ágra a v jeho okolí. Nariadenie vlády nešpecifikovalo, dokedy budú tieto obmedzenia v platnosti. Zatiaľ nie je známe, či indická vláda pristúpi k rovnakému kroku aj v iných častiach krajiny, ako napríklad v Naí Dillí, kde je v pláne znovuotvorenie Červenej pevnosti zo 17. storočia. Ágra je jedným z najviac koronavírusovou pandémiou zasiahnutých miest v štáte Uttarpradéš.Agentúra Reuters uvádza, že indické ministerstvo zdravotníctva zaznamenalo 24.850 nových prípadov choroby COVID-19, ktorú spôsobuje koronavírus SARS-CoV-2. Ide o najvyšší denný nárast od vypuknutia pandémie. Za posledných 24 hodín úrady takisto zaznamenali 613 úmrtí v dôsledku pandémie. Celkovo sa v Indii novým koronavírusom nakazilo 673.165 ľudí.Mauzóleum Tádž Mahal, ktoré je súčasťou svetového kultúrneho dedičstva UNESCO, denne navštevovali desiatky tisíc ľudí. V dôsledku koronavírusovej pandémie je od polovice marca zatvorené.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...