lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Japonsko: Novým vírusom sa nakazil vodič autobusu vezúceho čínskych turistov Tokio 28. januára (TASR) - Japonsko v utorok oznámilo, že novým koronavírusom šíriacim sa z ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 28.01.2020 categoryDenné správy

Tokio 28. januára (TASR) - Japonsko v utorok oznámilo, že novým koronavírusom šíriacim sa z Číny sa nakazil aj muž, ktorý nevycestoval do mesta Wu-chan - epicentra nákazy -, ale nakazil sa priamo v Japonsku. Informoval o tom japonský minister zdravotníctva Kacunobu Kató, píše agentúra Reuters.Infikovaný muž je vodič autobusu vo veku okolo 60 rokov, ktorý žije v meste Nara. Podľa agentúry AFP sa muž zrejme nakazil po tom, ako v januári viezol dve skupiny turistov z mesta Wu-chan. Muža so symptómami chrípky hospitalizovali v sobotu, uviedlo ministerstvo zdravotníctva.Počet ľudí nakazených novým koronavírusom sa tak v Japonsku zvýšil na šesť, pripomenula agentúra DPA. Japonsko v utorok začne aj s evakuáciou svojich občanov zo stredočínskeho mesta Wu-chan. Prvý charterový let je naplánovaný na utorňajšiu noc miestneho času, uviedla vláda. Podľa ministra zahraničných vecí Tošimicua Motegiho môže lietadlo vziať na palubu 200 pasažierov, avšak späť do Japonska sa chce vrátiť približne 650 ľudí. Ďalšie lety sú naplánované na stredu. V lietadlách sa budú nachádzať aj lekár a dve zdravotné sestry, ktoré budú kontrolovať zdravotný stav prichádzajúcich osôb. Ľudia s príznakmi, akými sú napríklad horúčka, budú odvezení do nemocnice.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...