lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Južná Kórea: Zákazníci pred letom vykupujú tenšie tvárové masky Soul 5. júna (TASR) - On-line nákupný kanál predávajúci tvárové masky v piatok skolaboval, keď ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 05.06.2020 categoryDenné správy

Soul 5. júna (TASR) - On-line nákupný kanál predávajúci tvárové masky v piatok skolaboval, keď sa Juhokórejčania v horúcom počasí vrhli na nákup tenších protivírusových masiek. Informovala o tom juhokórejská tlačová agentúra Jonhap.Výrobca tvárových masiek Welkeeps začal o 09.00 h miestneho času predávať "rúška ochraňujúce pred kvapôčkami slín", ale on-line server po krátkom čase zatvorili, lebo o tieto masky za 500 wonov (0,37 eura) za kus mali zákazníci obrovský záujem.V jednu chvíľu bolo na webovú stránku napojených približne 1,5 milióna ľudí, vysvetlil predstaviteľ výrobnej spoločnosti. Dodal, že od pondelka majú v pláne predávať ďalšiu várku.Hoci je známe, že tenšie masky zadržia menej znečisťujúcich látok než hrubšie a trvanlivejšie masky poskytované vládou, dopyt po tenších stúpa, pretože v horúcejšom počasí sa v nich ľudia cítia pohodlnejšie.Dopyt stúpol predovšetkým nedávno, keď sa do škôl začali v máji vracať žiaci a študenti. Rodičia začali kupovať chirurgické rúška pre ľahšie dýchanie, ktorých ceny však prudko stúpli, až trojnásobne, a zásoby sa už vyčerpali.Tvárové masky sú kľúčovým nástrojom Južnej Kórey v boji proti novému druhu koronavírusu, ktorým sa v krajine nakazilo celkovo 11.668 ľudí.Vláda reguluje svoje dodávky masiek a odporúča, aby ich ľudia vždy nosili v autobusoch, taxíkoch a metre.Teplota v južnej časti krajiny dosiahla napríklad vo štvrtok 35 stupňov Celzia. Sú obavy z nosenia hrubších tvárových masiek v horúcom počasí, hoci si to koronavírusová pandémia stále vyžaduje.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.