lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Južná Kórea stále zápasí so zhlukmi infekcií, ale čaká ju úplné otvorenie škôl Soul 5. júna (TASR) - Južná Kórea aj v piatok hlásila nové prípady nákazy koronavírusom, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 05.06.2020 categoryDenné správy

Soul 5. júna (TASR) - Južná Kórea aj v piatok hlásila nové prípady nákazy koronavírusom, súvisiace s náboženskými zhromaždeniami v širšej oblasti hlavného mesta Soul. Krajinu pritom na budúci týždeň čaká znovuotvorenie škôl už pre všetkých študentov. Zdravotnícke úrady vyzvali občanov, aby cez víkend nešli na zhromaždenia. Informovala o tom tlačová agentúra Jonhap.Južná Kórea oznámila v piatok ďalších 39 prípadov nákazy koronavírusom - vrátane 34 prípadov miestneho prenosu. Celkový počet infekcií tak stúpol na 11.668, uviedlo Kórejské stredisko pre kontrolu a prevenciu chorôb (KCDC).Všetky okrem troch nových prípadov domácej nákazy hlásených v piatok zaznamenali v Soule a priľahlých oblastiach. Denný prírastok ochorenia COVID-19 spôsobovaného koronavírusom je rovnaký ako v predchádzajúci deň.Južná Kórea zápasí so sériou nových zhlukov nákazy, ktoré súvisia s náboženskými zhromaždeniami či nočnými klubmi, a vyskytli sa po 6. máji, teda po uvoľnení nariadenia o bezpečnom odstupe medzi ľuďmi.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...