lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Kanada zvládla boj proti koronavírusu lepšie ako USA, tvrdí Trudeau Ottawa 8. júla (TASR) - Kanada boj proti koronavírusu zvládla lepšie ako mnohí jej spojenci ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 08.07.2020 categoryDenné správy

Ottawa 8. júla (TASR) - Kanada boj proti koronavírusu zvládla lepšie ako mnohí jej spojenci vrátane Spojených štátov. Vyhlásil to v stredu kanadský premiér Justin Trudeau. Ten sa k stagnujúcemu prístupu USA v súvislosti s nákazou verejne vyjadruje len zriedkavo, konštatovala agentúra Reuters."Podarilo sa nám vírus zvládnuť lepšie ako mnohí naši spojenci, najmä náš sused," uviedol Trudeau na tlačovej konferencii s tým, že úspech Kanady pomôže úsiliu o oživenie ekonomiky.Kanada doposiaľ zaznamenala 8711 úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus a celkovo 106.167 prípadov nákazy. Trudeau v tejto súvislosti uviedol, že situácia sa stabilizovala, hoci niektoré ohniská nákazy naďalej existujú.Oproti tomu USA doteraz zaznamenali viac ako tri milióny prípadov a 131.336 úmrtí. Úrady za uplynulé dva týždne hlásili alarmujúce denné nárasty infekcií v približne dvoch desiatkach štátov.Spojené štáty a Kanada predĺžili platnosť dohody o uzatvorení spoločných hraníc pre iné než nevyhnutné cesty do 21. júna a momentálne rokujú, či túto dohodu znovu predĺžia.Hoci vzťahy Trudeaua s americkým prezidentom Donaldom Trumpom boli za posledných 18 mesiacov dobré, kanadský premiér sa nezúčastnil na stredajšom stretnutí vo Washingtone pri príležitosti začiatku platnosti novej obchodnej dohody medzi USA, Mexikom a Kanadou (USMCA), všíma si Reuters.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.