lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Koronavírus: Najmenej jednu dávku vakcíny dostala už polovica dospelých v USA Washington 19. apríla (TASR) - Viac ako polovica dospelých obyvateľov Spojených štátov už dostala najmenej ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 19.04.2021 categoryDenné správy

Washington 19. apríla (TASR) - Viac ako polovica dospelých obyvateľov Spojených štátov už dostala najmenej jednu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Oznámila to v nedeľu americká vláda, ktorá sa snaží zastaviť znepokojujúci opätovný nárast počtu prípadov nákazy koronavírusom, informovala agentúra AFP.Dávku vakcínu už dostalo približne 130 miliónov Američanov vo veku 18 a viac rokov, čo predstavuje 50,4 percenta dospelej populácie USA, vyplýva z údajov amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC).Úplne zaočkovaných je okolo 84 miliónov dospelých Američanov, teda 32,5 percenta ich celkového počtu.USA prekročili hranicu 50 percent len deň po tom, ako celosvetový počet potvrdených úmrtí súvisiacich s koronavírusom presiahol tri milióny, ako ukázali údaje Univerzity Johnsa Hopkinsa. Viac ako 566.000 z týchto úmrtí hlásili v USA, uviedla agentúra AP.Hoci Spojené štáty patria k svetovým lídrom pri očkovaní proti covidu, hlavný zdravotnícky poradca Bieleho domu Anthony Fauci v súvislosti s nedávnym nárastom denných počtov nových prípadov nákazy varoval, že USA sú naďalej v "prekérnej situácii".Fauci tiež naznačil, že v krajine budúci týždeň pravdepodobne obnovia používanie vakcíny od spoločnosti Johnson & Johnson, možno s určitými obmedzeniami alebo všeobecnými varovaniami po správach o zriedkavých prípadoch krvných zrazenín, po ktorých podávanie tejto očkovacej látky v krajine pozastavili.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...