lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Kuvajt a Bahrajn oznámili prvé prípady nákazy koronavírusom Dubaj 24. februára (TASR) - Kuvajt a Bahrajn potvrdili v pondelok prvé prípady nákazy novým ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 24.02.2020 categoryDenné správy

Dubaj 24. februára (TASR) - Kuvajt a Bahrajn potvrdili v pondelok prvé prípady nákazy novým koronavírusom. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na ministerstvá zdravotníctva oboch krajín.Kuvajt hlásil tri prípady nákazy a Bahrajn jeden. Vo všetkých prípadoch išlo o občanov, ktorí sa vrátili z Iránu.Novému koronavírusu podľahlo v Iráne už osem ľudí a počet nakazených sa zvýšil na 43, informovali v nedeľu agentúry AP a DPA s odvolaním sa na iránske ministerstvo zdravotníctva.Nákaza sa v Iráne šíri najmä v mesta Kom a jeho okolí, kam sa vírus podľa úradov dostal prostredníctvom ľudí, ktorí prišli z Číny.Počet obetí epidémie nového koronavírusu v Číne sa v pondelok zvýšil na 2592 po tom, ako infekcii podľahlo ďalších 150 ľudí. Oznámila to Národná zdravotnícka komisia s tým, že všetky nové úmrtia okrem jedného evidujú v provincii Chu-pej, epicentre šírenia nákazy. Takýto nárast počtu úmrtí je výrazne vyšší než bilancia 97 úmrtí, ktorú zdravotnícka komisia oznámila vo svojej každodennej bilancii v nedeľu.Komisia v pondelok tiež potvrdila celkovo 409 nových prípadov infekcie v Číne. Väčšina z nich sa vyskytla taktiež v provincii Chu-pej. Počet nakazených od začiatku epidémie v krajine tým prevýšil 77.000.Výskyt koronavírusu SARS-CoV-2 (predtým 2019-nCoV), ktorý spôsobuje ochorenie pomenované Covid-19, hlásili po prvý raz v decembri 2019 v meste Wu-chan, metropole provincie Chu-pej. Mimo Číny ho odvtedy zaznamenali v takmer 30 krajinách.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...