lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


M. FLAŠÍKOVÁ-BEŇOVÁ: P. Frešo o nemocnici v Malackách klamal a zavádzal Bratislava 23. júla (TASR) - Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo (SDKÚ-DS) klamal a ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 23. júla (TASR) - Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo (SDKÚ-DS) klamal a zavádzal verejnosť, keď tvrdil, že s nemocnicou v Malackách je všetko dohodnuté a pohotovostná služba nezanikne. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásila poslankyňa BSK Monika Flašíková-Beňová (Smer-SD) v reakcii na dnešné slová vedenia nemocnice, že ak bratislavskí krajskí poslanci nebudú konať, ústavná pohotovostná služba a Lekárska služba prvej pomoci zanikne."Telefonovala som s primátorom Malaciek Jozefom Ondrejkom, pôjdeme zajtra spolu do nemocnice. Buď bude vedenie rešpektovať racionálne podmienky, ktoré vzídu zo vzájomného rokovania, alebo na BSK navrhneme, aby Úrad BSK a Frešo odstúpil od zmluvy a hľadal iného partnera pre túto nemocnicu. Nie je možné držať 80.000 obyvateľov v napätí. Som veľmi sklamaná, že Pavol Frešo uteká pred zodpovednosťou a je alibista," vyhlásila Flašíková-Beňová.Zároveň upozornila, že podľa vedenia nemocnice sa má začať v októbri proces prepúšťania lekárov. "Žiadam Pavla Freša a pravicovú koalíciu, aby sa pridali k podpisom našich 13 poslancov za Smer-SD, aby sme o tomto bode rokovali na mimoriadnom zastupiteľstve," apelovala. Na zvolanie mimoriadneho rokovania krajského parlamentu je potrebných aspoň 15 podpisov.Peter Kalenčík, šéf nemocnice v Malackách, ktorá je majetkom BSK a od roku 2004 ju má v prenájme súkromná spoločnosť, dnes povedal, že na straty, ktoré nemocnici spôsobuje pohotovosť a služba prvej pomoci, upozorňovali už dávno. "A trváme na tom, že nemocnica nie je schopná v ďalšom roku tieto činnosti prevádzkovať," vyhlásil s tým, že zo zákona ich ani poskytovať nemusí. Robiť tak mala vďaka podpore akcionárov.Frešo ešte minulý týždeň uistil, že BSK zachová pohotovosť v malackej nemocnici, lebo je to vo verejnom záujme obyvateľov. Pôvodne navrhol Frešo pre nemocnicu dotáciu tri milióny eur, po kritike krajských poslancov za Smer-SD návrh stiahol. Predseda BSK teraz tvrdí, že situáciu by malo vyriešiť až nové zastupiteľstvo, ktoré vzíde z jesenných volieb do VÚC.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...