lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Maďarsko: Indickej mutácii sa nedá vyhnúť, tvrdí infektológ Budapešť 7. mája (TASR) - Indickej mutácii nového druhu koronavírusu sa Maďarsko nevyhne, treba však ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 07.05.2021 categoryDenné správy

Budapešť 7. mája (TASR) - Indickej mutácii nového druhu koronavírusu sa Maďarsko nevyhne, treba však zabrániť tomu, aby sa vo veľkom šírila. Povedal to v piatok v rozhovore pre komerčnú rozhlasovú stanicu Spirit FM primár Ústavu hematológie a infektológie Juhopeštianskej nemocnice Centrum János Szlávik.Podľa jeho slov vírus SARS-CoV-2 nebude možné zlikvidovať a ochorenie COVID-19 tak zostane medzi nami.Infektológ podotkol, že následky otvárania terás reštauračných zariadení, ktoré otvorili 24. apríla, sa ukážu už v nadchádzajúcich dňoch. "Žiaľ údaje o raste koncentrácie koronavírusu v odpadových vodách viacerých miest sú dobrým indikátorom," zdôraznil Szlávik, podľa ktorého problémom je nízky pomer zaočkovaných medzi mladými ľuďmi.Za posledný deň pribudlo v Maďarsku 1541 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu a v súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 106 pacientov. Počet potvrdených prípadov infekcie vírusom SARS-CoV-2 od vypuknutia koronavírusovej pandémie stúpol na 789.188 a počet obetí covidu na 28.403.Aktuálne je nakazených 206.949 osôb. V nemocniciach ošetrujú 3855 pacientov, z ktorých 445 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu.Proti koronavírusu zaočkovali prvou dávkou vakcíny 4.203.873 ľudí; kompletne je z nich zaočkovaných už 2.406.684.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...