lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Maďarsko: V lekárňach sa míňajú rúška, aj pre hrozbu šírenia koronavírusu Budapešť 27. januára (TASR) - V maďarských lekárňach sa míňajú rúška, viaceré budapeštianske lekárne už ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 27.01.2020 categoryDenné správy

Budapešť 27. januára (TASR) - V maďarských lekárňach sa míňajú rúška, viaceré budapeštianske lekárne už vypredali svoje zásoby. Informoval o tom v pondelok spravodajský server Pénzcentrum.hu, podľa ktorého za veľkým dopytom po rúškach nie sú iba bežné chrípkové ochorenia, ale aj hrozba šírenia nového koronavírusu z Číny."V čase chrípkovej epidémie je veľký záujem o túto lacnú, ale účinnú ochranu pred infekciou, avšak teraz prichádza aj mnoho zákazníkov, ktorí cestujú do Ázie a chcú si zabezpečiť rúška. Medzi nimi je mnoho občanov ázijských krajín," citoval server nemenovaného budapeštianskeho lekárnika, podľa ktorého sú rúška vypredané už aj vo viacerých okolitých lekárňach.V Maďarsku zatiaľ vyšetrili dvoch pacientov, u ktorých existovalo podozrenie na nákazu koronavírusom, ktoré sa však nepotvrdilo. Povedal to v pondelok hovorca rezortu maďarskej diplomacie Tamás Menczer a dodal, že ministerstvo zatiaľ nemá žiadne informácie o tom, že by sa týmto vírusom infikovali nejakí občania Maďarska.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...