lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Maďarsko: Vakcínou proti koronavírusu by sa dalo zaočkovať 55 percent Maďarov Budapešť 11. augusta (TASR) - Vakcínou proti novému druhu koronavírusu, ktorej objavenie očakáva väčšina Maďarov ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 11.08.2020 categoryDenné správy

Budapešť 11. augusta (TASR) - Vakcínou proti novému druhu koronavírusu, ktorej objavenie očakáva väčšina Maďarov už do roka, by sa dalo zaočkovať 55 percent účastníkov reprezentatívneho prieskumu, ktorého výsledky v utorok zverejnila agentúra MTI.Podľa výsledkov prieskumu, ktorý si objednalo Združenie inovatívneho farmaceutického priemyslu (AIPM), si 32 percent respondentov myslí, že vakcína proti vírusu SARS-CoV-2 bude prístupná v Maďarsku skôr než o rok, a 16 percent vyjadrilo presvedčenie, že tak bude až o dva roky. Iba dve percentá opýtaných uviedli, že takáto očkovacia látka nebude vyvinutá nikdy.Prieskum okrem iného tiež odhalil, že až 64 percent Maďarov sa nedalo nikdy zaočkovať žiadnou nepovinnou vakcínou.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...