lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


NCZI: V práci si uškodili najmä ľudia v priemysle, ťažbe a zdravotníctve Bratislava 24. mája (TASR) - Chorobou z povolania trpeli vlani najmä ľudia pracujúci v priemysle, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 24.05.2017 categoryDenné správy

Bratislava 24. mája (TASR) - Chorobou z povolania trpeli vlani najmä ľudia pracujúci v priemysle, ťažbe a zdravotníctve.Najčastejšie mali problémy s končatinami z nadmerného a jednostranného zaťaženia. Trápili ich tiež ťažkosti s kosťami, kĺbmi či svalmi, niektorým sa poškodil z hluku sluch či dostali kožné ochorenia. Vyplýva to z dát Národného centra zdravotníckych informácii (NCZI).Zdravie v práci si poškodili najmä pracujúci medzi 50. a 54. rokom života a medzi 55. a 59. rokom. Lekári v minulom roku zaznamenali 316 chorôb z povolania, viac u mužov (180) ako v prípade žien (136). "Ide o historicky druhý najnižší počet hlásených chorôb z povolania. Menej ich bolo iba v roku 2013 (301 prípadov)," uvádza NCZI.Zdravie si v práci poškodili najmä pracujúci v Košickom (90), Banskobystrickom (69) a Trenčianskom kraji (49).

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...