lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


NR SR: Ministerstvo zdravotníctva cez poslancov upravuje svoju liekovú reformu Bratislava 21. novembra (TASR) – Ministerstvo zdravotníctva mení cez poslancov svoju liekovú reformu. Parlamentný zdravotnícky ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 21.11.2017 categoryDenné správy

Bratislava 21. novembra (TASR) – Ministerstvo zdravotníctva mení cez poslancov svoju liekovú reformu. Parlamentný zdravotnícky výbor v utorok na jeho návrh odsúhlasil pozmeňujúci návrh Štefana Zelníka (SNS) k novele zákona o úhradách liekov a zdravotníckych pomôcok. Týka sa liekov pre pacientov so zriedkavými ochoreniami či uzatvárania zmlúv medzi zdravotnými poisťovňami a výrobcami liekov."Ide o drobné úpravy, ktoré majú napomôcť, aby tento zákon bol ešte lepší," vysvetlil šéf rezortu zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD). Zmeny majú reagovať na dodatočné debaty so zdravotnými poisťovňami aj farmafirmami. Napríklad zmena, ktorá upravuje vstup na trh liekov pre pacientov so zriedkavými ochoreniami, ich podľa Druckera pre chorých sprístupní ešte viac. Má sa tak otvoriť možnosť, aby sa aj pacienti, ktorých diagnózy sú raritné, dostali k liečbe, ktorá býva veľmi drahá.Rozsiahla novela zákona mení podmienky na vstup liekov do systému úhrad z verejného zdravotného poistenia. Ministerstvo si od toho sľubuje lepšiu dostupnosť modernej liečby pre pacientov. Podľa Druckera sa na Slovensko dostane viac inovatívnych liekov, ktoré budú preplácať zdravotné poisťovne. Farmafirmy v minulosti viackrát upozornili, že pre prísne podmienky oproti okolitým krajinám je problém modernú liečbu, ktorá býva drahá, dostať do systému úhrad z verejného zdravotného poistenia. Legislatívna zmena by mala platiť od januára 2018.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.