lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Nemecko: Muž sa nakazil koronavírusom od návštevníčky z Číny (2) Mníchov 28. januára (TASR) - Prvý potvrdený prípad nákazy novým koronavírusom zaznamenali v Nemecku u ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 28.01.2020 categoryDenné správy

Mníchov 28. januára (TASR) - Prvý potvrdený prípad nákazy novým koronavírusom zaznamenali v Nemecku u muža, ktorý sa nakazil po tom, ako do jeho firmy Webasto v okrese Starnberg v Hornom Bavorsku prišla na školenie žena z Číny. Informovala o tom v utorok agentúra DPA s odvolaním sa na zdravotnícke orgány.Bavorské ministerstvo zdravotníctva ešte v pondelok potvrdilo, že u muža žijúceho v meste Starnberg, ktoré leží 30 kilometrov juhozápadne od Mníchova, bol potvrdený nový koronavírus, napísala agentúra Reuters. Pacient je hospitalizovaný v mníchovskej klinike Schwabing. Ako uviedlo tamojšie ministerstvo na svojej internetovej stránke, pacient je v "dobrom stave", je v izolácii a pod lekárskym dohľadom."Ide o 33-ročného muža, pracovníka firmy z okresu Starnberg, ktorý sa uplynulý utorok zúčastnil v tomto okrese na školení. Číňanka nepochádza z oblasti Wu-chanu, ale zo Šanghaja. Avšak niekoľko dní pred cestou do Nemecka ju navštívili rodičia, ktorí pochádzajú z tohto regiónu. Po skončení školenia, ktoré sa konalo vo firme, odcestovala žena naspäť do Číny. Pri spiatočnej ceste pocítila bolesti. Teraz je v opatere čínskych lekárov," spresnil prezident bavorského úradu pre zdravotníctvo Andreas Zapf s tým, že ďalšie prípady podozrenia na toto ochorenie zatiaľ neevidujú."Vyšetrovanie osôb, ktoré boli v kontakte s nakazeným, predovšetkým z prostredia rodiny a z prostredia spolupracovníkov firmy, ktorí už boli informovaní, ide na plné obrátky. Z ďalších opatrení – ešte dnes zriadime horúcu linku, na ktorú sa budú môcť obrátiť znepokojení občania s otázkami. S ústredím posudzujeme ďalšie opatrenia, ako napríklad meranie teploty na letiskách, ale ešte nepadlo konečné riešenie," povedala bavorská ministerka zdravotníctva Melania Humlová.Jej rezort predtým oznámil, že osoby, ktoré boli s nakazeným v kontakte, boli detailne informované o možných symptómoch, hygienických opatreniach a spôsoboch prenosu.Nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn povedal, že síce nie je prekvapený, že vírus sa dostal do Nemecka, ale prípad v Bavorsku podľa neho ukázal dobrú pripravenosť tamojších orgánov, ktoré robia všetko pre to, aby jeho šíreniu zabránili."Riziko pre zdravie ľudí v Nemecku v dôsledku nového respiračného ochorenia z Číny zostáva naďalej malé," povedal Spahn citujúc vyjadrenia odborníkov z berlínskeho Inštitútu Roberta Kocha.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...