lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Nemecko: V nemocnici v Bonne našli nevybuchnutú bombu; evakuovali 200 pacientov Kolín nad Rýnom 2. apríla (TASR) - Približne 200 pacientov z nemocnice v nemeckom meste ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 02.04.2020 categoryDenné správy

Kolín nad Rýnom 2. apríla (TASR) - Približne 200 pacientov z nemocnice v nemeckom meste Bonn museli evakuovať po tom, ako tam našli nevybuchnutú bombu z obdobia druhej svetovej vojny, informovala vo štvrtok agentúra DPA. V uvedenej nemocnici je aj 11 ľudí nakazených koronavírusom SARS-CoV-2.Bombu našli v nemocničnom areáli ešte v stredu počas stavebných prác a zneškodniť ju majú v priebehu štvrtka. Hovorkyňa nemocnice povedala, že proces zneškodnenia bomby "pokračuje podľa plánu".Pacientov presunuli do iných častí nemocnice a do ďalších zdravotníckych zariadení. Medzi evakuovanými pacientmi je aj 11 ľudí s ochorením COVID-19. Niektorí z nich boli umiestnení na jednotke intenzívnej starostlivosti, uvádza na svojej webovej stránke denník Süddeutsche Zeitung.Približne 1200 obyvateľov z okolia nemocnice takisto evakuovali. Ďalším približne 650 ľuďom nariadili, aby počas prác na zneškodňovaní bomby neopúšťali svoje domovy.Nálezy nevybuchnutej munície z čias druhej svetovej vojny nie sú v Nemecku ničím neobvyklým, pripomína DPA. Bonn leží v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko na západe Nemecka.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.