lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Nový Zéland má nový prípad nákazy koronavírusom Wellington 11. augusta (TASR) - Na novom Zélande sa po 102 dňoch objavil nový prípad ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 11.08.2020 categoryDenné správy

Wellington 11. augusta (TASR) - Na novom Zélande sa po 102 dňoch objavil nový prípad lokálneho prenosu nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Vírus bol zistený u členov jednej rodiny v meste Auckland, pričom zdroj nákazy nie je známy. Informovala o tom v utorok agentúra AFP."Po 102 dňoch máme prvé prípady nákazy COVID-19 mimo riadenej izolácie a karanténnych zariadení... Napriek tomu, že sme všetci mimoriadne tvrdo pracovali, aby sme takémuto scenáru zabránili, zároveň sme s ním počítali a pripravili sa naň," povedala na tlačovej konferencii novozélandská premiérka Jacinda Ardernová.Od 25. marca sa na Novom Zélande začala celoštátna karanténa, keď boli zatvorené takmer všetky podniky, školy a ľudia museli zostať doma.V polovici júna sa Nový Zéland oficiálne vyhlásil za oblasť bez výskytu koronavírusu a mnohé obmedzenia boli zrušené. Štátne hranice sú však stále uzavreté takmer pre všetkých cudzincov a každý, kto do krajiny vstupuje, musí byť 14 dní v karanténe.Prvý známy importovaný prípad nákazy bol na Novom Zélande zaznamenaný 26. februára, posledný prípad lokálneho prenosu spoločenstvom bol zistený 1. mája.Nový Zéland zaznamenal doposiaľ celkovo 1569 potvrdených a pravdepodobných prípadov ochorenia COVID-19 a 22 úmrtí.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...