lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


POLTÁR: Nová poliklinika by mala fungovať od apríla, musí byť ale teplá zima Poltár 28. novembra (TASR) - Nová mestská poliklinika v Poltári, ktorá vznikne prestavbou jedálne bývalého ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Poltár 28. novembra (TASR) - Nová mestská poliklinika v Poltári, ktorá vznikne prestavbou jedálne bývalého sklárskeho učilišťa, by mohla fungovať už od apríla budúceho roku. Mesto aktuálne zverejnilo súťaž na dodávateľa materiálov, potrebných k stavebnej úprave objektu s tým, že záujemcovia sa môžu hlásiť do 15. decembra."Hneď ako súťaž vyhodnotíme, začneme s prestavbou," povedal TASR primátor Poltára Pavol Gavalec. Realizátorom prác bude mestský podnik Technické služby. Vedenie mesta počíta, že nové ambulancie by mali byť lekárom k dispozícii už v apríli 2013. "Ak bude teplá zima, termín sa dá dodržať," poznamenal primátor.Na vybudovanie novej polikliniky v Poltári vyčlenila slovenská vláda na júnovom výjazdovom rokovaní zo svojej rezervy 500.000 eur. Školu získalo mesto ešte v roku 2010 od Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) za jedno euro. Časť hlavnej budovy prenajali sklárskej firme.Podľa prvotných informácii v jedálni by malo vzniknúť 17 až 18 ambulancií, pričom o prácu prejavilo záujem okolo 15 lekárov. Mesto ich chce prilákať napríklad aj minimálnym nájmom.Bývalú poltársku polikliniku v predchádzajúcich rokoch opustila väčšina lekárov po tom, ako ju BBSK, ako jej vlastník, prenajal firme Spc Bankruptcy. Mesto sa preto rozhodlo vybudovať úplne novú polikliniku a požiadalo vládu o pomoc.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...