lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Poďakovanie mexického diplomata za čínsku pomoc sa stalo virálnym Mexiko 2. apríla (TASR) - Poďakovanie mexického ministra zahraničných vecí Marcela Ebrarda dvom čínskym charitám, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 02.04.2020 categoryDenné správy

Mexiko 2. apríla (TASR) - Poďakovanie mexického ministra zahraničných vecí Marcela Ebrarda dvom čínskym charitám, ktoré Mexiku poskytli zdravotnícky materiál na boj s novým koronavírusom, sa v krajine stalo virálnym. V stredu o tom informovala agentúra Reuters."Ďakujeme Čína!!!" napísal šéf mexickej diplomacie na Twitteri ešte v utorok v noci, pričom k tvítu priložil aj odkaz na správu miestnych novín o čínskej pomoci.Nadácia Jack Ma Foundation a nadácia Alibaba Foundation poskytli Mexiku 100.000 masiek, 50.000 testovacích súprav a päť respirátorov, ktoré podľa správ čínskeho kultúrneho centra v Mexiku do tejto stredoamerickej krajiny dorazili v utorok v noci. Čína, z ktorej nový koronavírus pochádza, sa podľa agentúry snaží pomocou zdravotníckej diplomacie dvoriť krajinám Latinskej Ameriky v čase, keď Spojené štáty ako dominantná mocnosť v regióne čelia rastúcim problémom v boji s pandémiou na vlastnom území. V Mexiku bolo zatiaľ potvrdených 1215 prípadov nákazy ochorením COVID-19, ktoré je spôsobované novým koronavírusom, pričom nákaza si tam vyžiadala 29 obetí na životoch.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...