lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Poľsko: Potvrdili druhý prípad črevnej nákazy zavlečenej z Nemecka Varšava 8. júna (TASR) - Poľské úrady potvrdili dnes druhý prípad výskytu nebezpečnej črevnej infekcie ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Varšava 8. júna (TASR) - Poľské úrady potvrdili dnes druhý prípad výskytu nebezpečnej črevnej infekcie bakteriálneho pôvodu v krajine. Prítomnosť baktérií sa potvrdila v organizme sedemročného chlapca, ktorý je od uplynulého piatka hospitalizovaný vo Varšave.Je pravdepodobné, že sa chlapec, u ktorého sa prejavili symptómy hemolyticko-uremického syndrómu (HUS), infikoval od otca. Ten sa infikoval zrejme počas nedávneho pobytu v Nemecku, aj keď sám neochorel.V nemocnici v chlapcovom bydlisku, meste Gižycko, hospitalizovali aj staršiu ženu, ktorá sa o chlapca starala. Aj u nej sa objavili krvavé hnačky, existuje preto podozrenie z ďalšieho prenosu nákazy, na potvrdenie ktorého sa čaká.Medzi medzičasom 11 podozrivých prípadov v Poľsku radia tamojší experti predbežne aj šesticu detí z mesta Kielce, u ktorých sa zdravotné problémy objavili po návrate z futbalového turnaja v Nemecku. Súčasne však zdôrazňujú, že nie všetky črevné problémy musia mať na svedomí enterohemoragické baktérie (EHEC), ktoré si v Nemecku a vo Švédsku vyžiadali už viac ako 20 životov.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...