Poľsko: Pribudlo 24.856 prípadov nákazy koronavírusom a 749 súvisiacich úmrtí Varšava 10. apríla (TASR) - Poľsko zaznamenalo za uplynulých 24 hodín do sobotňajšieho rána 24.856 ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 10.04.2021 categoryDenné správy

Varšava 10. apríla (TASR) - Poľsko zaznamenalo za uplynulých 24 hodín do sobotňajšieho rána 24.856 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 a 749 úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19. Informovala o tom tlačová agentúra PAP s odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva. Predchádzajúca denná bilancia prírastku infikovaných predstavuje 28.487 prípadov.Krajina momentálne eviduje v súvislosti s koronavírusom 34.167 hospitalizovaných vrátane 3373 pacientov napojených na umelú pľúcnu ventiláciu, pričom poľský systém zdravotnej starostlivosti disponuje 4386 kusmi takýchto zariadení, uviedol daný rezort. Ministerstvo tiež oznámilo, že v karanténe sa nachádza 430.830 ľudí. Dosiaľ sa z choroby vyliečilo zhruba 2,1 milióna osôb.Celkovo bolo proti covidu zaočkovaných už 7,5 milióna Poliakov, z ktorých vyše dva milióny dostali obe potrebné dávky vakcíny.Ministerstvo zdravotníctva vo štvrtok opätovne potvrdilo svoju dôveru v očkovaciu látku od spoločnosti AstraZeneca. Podľa jeho hovorcu je táto vakcína účinná i bezpečná a v Poľsku po jej podaní nikto nezomrel. V Poľsku nie je potvrdené žiadne úmrtie súvisiace s akoukoľvek vakcínou. Zaznamenávajú sa úmrtia ľudí po očkovaní, ale analýza ukazuje, že nemajú priamy vzťah k očkovaniu.Európska agentúra pre lieky (EMA) v stredu uviedla, že napriek veľmi zriedkavo hláseným vedľajším účinkom vakcíny AstraZeneca jej celkové výhody pri prevencii covidu prevažujú nad rizikami.

Štítky :

Prečo je srvátkový proteín viac než len doplnok výživy

Ak ste niekedy po tréningu siahli po proteínovom nápoji, možno ste sa zamysleli, čo vlastne ten biely prášok vo fľaši obsahuje. Väčšina športovcov vie, že srvátkový proteín podporuje rast svalov, no len málo z nich rozumie tomu, prečo a ako funguje. Srvátka je jedinečný biologický materiál výsledok zložitých biochemických procesov, ktoré premenia obyčajné mlieko na vysoko efektívny zdroj aminokyselín.