lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Poprad: Leteckí záchranári pomáhali lyžiarovi i zranenej lezkyni Poprad 27. januára (TASR) - Záchranársky vrtuľník z Popradu letel počas štvrtka na pomoc dvom ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 27.01.2022 categoryDenné správy

Poprad 27. januára (TASR) - Záchranársky vrtuľník z Popradu letel počas štvrtka na pomoc dvom ľuďom. Hovorkyňa Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková informovala, že najprv záchranári dopoludnia leteli na pomoc 42-ročnému lyžiarovi, ktorý si na zjazdovke na Solisku po páde a následnom nevypnutí lyže spôsobil zlomeninu predkolenia. "Pri prílete vrtuľníka a vysadení lekárky pomocou lanovej techniky priamo k zranenému sa muž nachádzal v starostlivosti dobrovoľných horských záchranárov, ktorí zranenému poskytli primárnu pomoc," priblížila hovorkyňa. Lekárka mu zranenie zafixovala a spoločne ho pripravili na evakuáciu z miesta v transportnom vaku. V stabilizovanom stave bol prevezený do popradskej nemocnice. "Po návrate na základňu a doplnení paliva vzlietol vrtuľník opäť a smeroval k Veverkovmu ľadopádu. Tam 45-ročnú lezkyňu počas lezenia zasiahol do oblasti ramena odtrhnutý skalný blok. Pre rýchlu evakuáciu zranenej ženy z miesta použili záchranári opäť techniku palubného navijaka," doplnila Hopjaková s tým, že počas medzipristátia v Starom Smokovci bola pacientka ošetrená, preložená na palubu a letecky prevezená na ďalšie vyšetrenie do nemocnice v Poprade.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.