lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Prvé prípady koronavírusu zaznamenali v Iraku a Ománe Nadžaf 24. februára (TASR) - Prvý prípad nákazy novým druhom koronavírusu potvrdili v pondelok v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 24.02.2020 categoryDenné správy

Nadžaf 24. februára (TASR) - Prvý prípad nákazy novým druhom koronavírusu potvrdili v pondelok v irackom meste Nadžaf. Infikovanou osobou je študent teológie pôvodom z Iránu, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na iracké ministerstvo zdravotníctva. Pacient prišiel do Iraku ešte predtým, než vláda uzatvorila hraničné prechody a zakázala vstup do krajiny všetkým cudzincom prichádzajúcim zo susedného Iránu, kde zaznamenali už desiatky úmrtí spôsobených koronavírusom. "Výsledky laboratórnych testov jasne potvrdili, že študent teológie, iránsky občan... sa nakazil koronavírusom," uvádza sa vo vyhlásení.Prvé dva prípady nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 potvrdil v pondelok aj Omán, napísala agentúra AFP. Nakazenými osobami sú dve ženy, ktoré sa vrátili z Iránu. Obe sú v stabilizovanom stave, informovala štátna televízia.Krajina s okamžitou platnosťou zastavila lety z a do Iránu, ako uvádzajú miestni predstavitelia. Úrad civilného letectva na Twitteri uviedol, že "oddnes až do odvolania zastavuje všetky civilné lety medzi sultanátom a Islamskou republikou Irán".V iránskom meste Kom v pondelok stúpol počet úmrtí spôsobených novým typom koronavírusu na 50.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...