lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Rakúsko čelí právnym krokom v súvislosti s COVID-19 v stredisku Ischgl Viedeň 23. septembra (TASR) - Rakúska vláda čelí právnym krokom v súvislosti so sporným postupom ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 23.09.2020 categoryDenné správy

Viedeň 23. septembra (TASR) - Rakúska vláda čelí právnym krokom v súvislosti so sporným postupom v prípade výskytu ochorenia COVID-19 v rakúskom lyžiarskom stredisku Ischgl, informovala v stredu agentúra DPA.Viac ako 1000 ľudí z viacerých krajín splnomocnilo rakúske združenie na ochranu práv spotrebiteľov VSV, aby v ich mene podniklo právne kroky.Predseda VSV Peter Kolba a jeho tím právnikov podal v utorok štyri žiadosti o odškodnenie v mene dvoch turistov a jedného podnikateľa, ktorí sa koronavírusom nakazili, i v mene rodiny jedného muža, ktorý zomrel.Celkovo sa k združeniu VSV pridalo viac ako 6000 dovolenkárov zo 45 krajín a asi 80 percent z nich malo pozitívny test na koronavírus SARS-CoV-2, uvádza na svojej webovej stránke týždenník Der Spiegel.Niektorí ľudia žiadajú odškodné až do výšky 100.000 eur.VSV tvrdí, že vláda a úrady nechali začiatkom marca lyžiarske stredisko otvorené aj napriek tomu, že vedeli o niekoľkých prípadoch nákazy. Chaotická evakuácia strediska Ischgl podľa Kolbu takisto spôsobila ďalšie šírenie nákazy.Stredisko Ischgl v spolkovej krajine Tirolsko na západe Rakúska zavrelo svoje brány až 13. marca. Britské či iné európske médiá pritom už v januári a februári informovali o prvých prípadov ľudí infikovaných koronavírusom SARS-CoV-2 v Tirolsku.VSV takisto rakúskeho spolkového kancelára Sebastiana Kurza vyzvalo, aby urýchlil riešenie žiadostí mimosúdnou cestou.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...