lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


SAE: Organizátori veľtrhu Expo 2020 odporúčajú jeho odklad o rok Dubaj 30. marca (TASR) - Organizátori svetového veľtrhu Expo 2020, ktorý sa má začať v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.03.2020 categoryDenné správy

Dubaj 30. marca (TASR) - Organizátori svetového veľtrhu Expo 2020, ktorý sa má začať v októbri v Dubaji v Spojených arabských emirátoch (SAE) a skočiť v apríli 2021, v pondelok odporučili, aby sa toto multimiliardové podujatie v súvislosti s pandémiou COVID-19 odložilo o rok.Dubaj očakáva počas tohto šesťmesačného medzinárodného veľtrhu, ku ktorému sa viaže množstvo ekonomických zámerov, účasť približne 25 miliónov návštevníkov."Mnohé krajiny sú výrazne postihnuté pandémiou COVID-19 a vyjadrili preto nutnosť odložiť otvorenie veľtrhu Expo 2020 v Dubaji o jeden rok," uviedla generálna riaditeľka podujatia Ríma Hášimíová, ktorú cituje tlačová agentúra AFP."SAE a Expo 2020 načúvajú a v duchu spolupatričnosti a jednoty sme podporili návrh na preskúmanie ročného odkladu," dodala.Dubaj ako mestský štát nemá veľké zásoby ropy porovnateľné s okolitými emirátmi vrátane Abú Zabí. Jeho kľúčové odvetvie - cestovný ruch a obchodný sektor - bolo v ostatných rokoch beztak výrazne oslabené.Organizátori Expa, zúčastňujúce sa krajiny a Medzinárodný úrad pre výstavníctvo (BIE) so sídlom v Paríži už súhlasili, že preskúmajú možnosti presunutia tohto megapodujatia. Konečné rozhodnutie je na BIE, avšak jeho generálny tajomník Dimitri Kerkentzes odporúčania prijal."Rozhodnutie SAE podporiť ročný odklad poukazuje na pragmatizmus, otvorenosť a odhodlanie pripraviť Expo, ktoré bude spĺňať naše ambície," vyhlásil Kerkentzes.Dubaj, ktorý ročne hostí stovky konferencií, už v uplynulých týždňoch pre šírenie smrtiaceho ochorenia zrušil množstvo kultúrnych i zábavných podujatí.Spojené arabské emiráty potvrdili dosiaľ 611 prípadov COVID-19 a päť súvisiacich úmrtí. Krajina pristúpila k rozsiahlym preventívnym opatreniam zameraným na zamedzenie šíreniu tejto choroby vrátane zákazu nočného vychádzania.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...