lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


SLK: Vedenie komory diskutovalo o aktuálnych témach s ministrom V. Lengvarským Bratislava 16. decembra (TASR) - O aktuálnych témach, ktoré v súčasnosti trápia slovenských zdravotníkov, diskutovalo ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 16.12.2021 categoryDenné správy

Bratislava 16. decembra (TASR) - O aktuálnych témach, ktoré v súčasnosti trápia slovenských zdravotníkov, diskutovalo vedenie Slovenskej lekárskej komory (SLK) s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským (nominant OĽANO). Stretnutie sa uskutočnilo 15. decembra. Témou rozhovorov bolo aj povinné očkovanie či ďalšie reformné kroky v zdravotníctve. TASR o tom vo štvrtok informovala manažérka pre komunikáciu a médiá SLK Nancy Závodská."Na stretnutí diskutovali o všetkých aktuálnych témach, ktoré trápia zdravotníkov – predovšetkým o pandémii koronavírusu, financovaní, katalógu výkonov, znížení administratívnej záťaže lekárov," priblížila Závodská. V tejto súvislosti komora už viackrát apelovala na to, aby lekári neboli zaťažovaní vydávaním rôznych potvrdení v súvislosti s pandémiou. Minister prisľúbil, že bude hľadať riešenie v spolupráci s Národným centrom zdravotníckych informácií (NCZI). Rozhovory sa týkali aj povinného očkovania, ďalších reformných krokov v zdravotníctve či návrhov z dielne SLK. Obe strany sa zhodli, že je potrebná ďalšia vzájomná komunikácia vrátane opätovného stretnutia a hľadania riešení pozitívnych pre zdravotníctvo. Išlo o prvé oficiálne stretnutie novozvolených predstaviteľov Slovenskej lekárskej komory s ministrom Lengvarským.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...