lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ŠÚKL sťahuje z trhu liek, ktorý sa používa pri nedostatku kyslíka Bratislava 15. apríla (TASR) – Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) sťahuje z trhu stlačený medicinálny ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 15.04.2019 categoryDenné správy

Bratislava 15. apríla (TASR) – Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) sťahuje z trhu stlačený medicinálny plyn Conoxia. Obsahuje stopercentný kyslík, ktorý sa používa na liečbu alebo prevenciu akútneho alebo chronického nedostatku kyslíka, v inhalačnej terapii ako súčasť anestézie alebo intenzívnej starostlivosti. ŠÚKL o tom informuje na svojom webe."Dôvodom stiahnutia predmetných šarží lieku z trhu sú technické problémy na zostave ventilu a tlakovej fľaše," uvádza ústav. Stiahnutie sa týka jednotlivých tlakových fliaš, podľa ktorých je nutné sa orientovať. Nedostatkom v kvalite nemusia byť dotknuté všetky tlakové fľaše v rámci jednej šarže, preto je nutné sa riadiť čiarovými kódmi fliaš.Konkrétne čiarové kódy sú zverejnené na stránke ŠÚKL.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...