lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Singapur uvoľňuje obmedzenia: žiaci v rúškach sa vracajú do škôl Singapur 2. júna (TASR) - Žiaci s rúškami na tvárach sa v Singapure vrátili v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 02.06.2020 categoryDenné správy

Singapur 2. júna (TASR) - Žiaci s rúškami na tvárach sa v Singapure vrátili v utorok do škôl a znovu sa otvorili aj niektoré pracoviská, keďže mestský štát, donedávna vážne zasiahnutý pandémiou nového koronavírusu, už uvoľňuje obmedzenia v živote obyvateľov. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.Singapuru sa najprv darilo držať prípady nákazy na nízkom počte, a to vďaka prísnemu režimu testovania a sledovania kontaktov, potom sa však objavili veľké ohniská nákazy v preplnených ubytovniach s nízko platenými zahraničnými robotníkmi.Krajina zaznamenala vyše 35.000 prípadov infekcie - čo je najvyšší počet v juhovýchodnej Ázii, pričom drvivá väčšina sa vyskytla medzi spomínanými robotníkmi v ubytovniach. Počet mŕtvych sa drží na čísle 24.Úrady zaviedli začiatkom apríla čiastočnú karanténu obyvateľov, keď sa museli zavrieť školy a väčšina pracovísk a ľudia mohli vychádzať z domu len za základnými potrebami.Keď sa však spomalilo pribúdanie nových prípadov a v ubytovniach už nevznikali žiadne veľké ohniská, vláda začala v utorok obmedzenia uvoľňovať - určité skupiny žiakov sa mohli vrátiť do škôl a znovu sa otvorili niektoré pracoviská.V jednom predškolskom zariadení merali deťom pri príchode po dlhej pauze teplotu.V tejto prvej fáze uvoľňovania obmedzení mohli otvoriť okrem iných aj výrobné podniky, firmy na údržbu klimatizácie a obchody s potrebami pre domáce zvieratká.V prvej fáze spustenej v utorok začne podľa očakávania fungovať tretina pracovnej sily. Avšak zvyšok - vrátane kancelárskych zamestnancov - musí pracovať z domu, ak je to možné, a tí, ktorí nepatria do žiadnej z týchto kategórií, môžu stále vychádzať von iba z podstatných dôvodov.Vláda čelila kritike po prepuknutí nákazy v robotníckych ubytovniach, a preto v pondelok oznámila, že postaví nové ubytovacie zariadenia s lepšími podmienkami, napríklad s nižším počtom ľudí na izbe.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...