lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Španielsko počas sviatkov obmedzí pohyb medzi regiónmi, avšak uvoľní stretávanie Madrid 2. decembra (TASR) - Španielsko počas vianočných sviatkov v snahe zabrániť šíreniu nákazy koronavírusom ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 02.12.2020 categoryDenné správy

Madrid 2. decembra (TASR) - Španielsko počas vianočných sviatkov v snahe zabrániť šíreniu nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 umožní pohyb medzi jednotlivými autonómnymi regiónmi len v prípade návštev rodinných príslušníkov. Rozhodla o tom v stredu vláda v Madride po dohode s regionálnymi vládami, informoval španielsky minister zdravotníctva Salvador Illa.Toto obmedzenie bude platiť od 23. decembra do 6. januára. "Aby som to zhrnul, tieto Vianoce ostávame doma," vyjadril sa Illa. Viac informácií o tom, ako chcú tento zákaz monitorovať, však nateraz neposkytol.Vláda však mierne uvoľní nariadenia týkajúce sa stretnutí a maximálneho povoleného počtu ľudí. Počet účastníkov sviatočných osláv a novoročných večierkov sa tak bude môcť zvýšiť z terajších šesť na desať ľudí. Táto výnimka bude platiť 24., 25., 31. decembra, ako aj na Nový rok 1. januára. Na Štedrý večer a Silvestra sa tiež zákaz nočného vychádzania posunie zo súčasných 23.00 h na 1.30 h nadránom. Od novembra však platí v Španielsku šesťmesačný núdzový stav, na základe ktorého môžu jednotlivé regióny regulovať svoje vlastné pandemické reštrikcie bez súhlasu ústrednej vlády v Madride. V Španielsku zaznamenali od začiatku pandémie už vyše 1,6 milióna prípadov nákazy novým koronavírusom a viac ako 45.000 súvisiacich úmrtí. Denne v tejto krajine posledných dňoch pribúda viac ako desaťtisíc prípadov a stovky úmrtí.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...