lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Svidník: Nemocnica testuje na koronavírus, pre pozitívnych pacientov má 60 lôžok Svidník 9. apríla (TASR) – Testovanie pacientov na nový koronavírus realizuje v mobilnom odbernom mieste aj ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 09.04.2020 categoryDenné správy

Svidník 9. apríla (TASR) – Testovanie pacientov na nový koronavírus realizuje v mobilnom odbernom mieste aj nemocnica vo Svidníku. Aj keď sa u nikoho z dosiaľ testovaných ochorenie COVID-19 nepotvrdilo, v takzvanej červenej zóne má svidnícke lôžkové zdravotnícke zariadenie pripravené lôžka pre 60 pacientov. Informovala o tom komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková.Ako uviedla, svidnícky nemocničný personál odobral od začiatku apríla vzorky 46 pacientom. "U nikoho z testovaných sa dosiaľ ochorenie COVID-19 nepotvrdilo," dodala s tým, že známych je zatiaľ 36 výsledkov.Podľa jej ďalších slov sa takzvaná červená zóna vo svidníckej nemocnici nachádza na štvrtom poschodí hlavného lôžkového pavilónu. Pacienti do nej majú vstup iba cez komunikačné priestory "koronavírus ambulancie". "Takzvané červené oddelenie bude prevádzkované v sprísnenom režime aj čo sa týka zásobovania, dovozu stravy pre pacientov či vývozu infekčného odpadu," doplnila Fedáková. S hospitalizovaním pacientov pozitívnych na COVID-19 však v nemocnici vo Svidníku počítajú až v prípade, keď sa naplnia kapacity špecializovaných infektologických pracovísk, ktorými sieť nemocníc disponuje.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...