lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Taliansko: Obyvatelia izolovaných mestečiek zažívajú nudu i nedostatok rúšok San Fiorano 28. februára (TASR) - Obyvatelia a návštevníci desiatich malých miest v talianskom regióne ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 28.02.2020 categoryDenné správy

San Fiorano 28. februára (TASR) - Obyvatelia a návštevníci desiatich malých miest v talianskom regióne Lombardsko a jedného v Benátsku, ktoré talianska vláda uzavrela a nariadila v nich dočasnú izoláciu s cieľom zastaviť šírenie nákazy koronavírusom, zažívajú nudu a niektorí už nedokážu vydržať za zatvorenými dverami a na ulici hrajú napríklad karty, informovala vo štvrtok agentúra Reuters. V týchto mestečkách, kde je od nedele uzavretých viac ako 50.000 ľudí, sa nedajú kúpiť aktuálne noviny, a jedným z najväčších problémov pre ľudí, ktorí sú v nich izolovaní, sa stali rúška na tvár, respektíve otázka ako ich zohnať, uvádza Reuters."Nemáme rúška... ak si ich objednáte v lekárni, dorazia až na ďalší týždeň," povedal 35-ročný učiteľ Marzio Toniolo z lombardského mestečka San Fiorano, ktorý Reuters o situácii denne informuje. "Každý, kto potrebuje ísť nakupovať do supermarketu, na miesto, kde sú ďalší ľudia, sa musí chrániť, nosiť rúško a rukavice. Takže každý ako ja, kto si tieto veci nekúpil vopred, má problém," dodal.V Taliansku je momentálne najvyšší počet nakazených koronavírusom zo všetkých európskych krajín. Ochoreniu, ktoré vírus spôsobuje, tam už podľahlo 17 ľudí, zatiaľ čo 655 ďalších je infikovaných.Vo vstupe aj odchode z mestečiek v karanténe bránia ľuďom policajné zátarasy. Medzi ich obyvateľmi sa rôznia aj názory na efektívnosť rúšok. Niektorí ľudia ich nosia, iní nie. Miestni sa však napriek tomu nevzdávajú radosti a osláv dôležitých udalostí, píše Reuters. Dodáva, že malý chlapec v inom lombardskom mestečku Casalpusterlengo sa odmietol vzdať karnevalových osláv a na ulicu vyšiel prezlečený za Supermana.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.