lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Taliansko: Pacient nakazený novým koronavírusom je v kritickom stave Rím 21. februára (TASR) - Nemocnica v meste Codogno na severe Talianska sa stará o ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 21.02.2020 categoryDenné správy

Rím 21. februára (TASR) - Nemocnica v meste Codogno na severe Talianska sa stará o 38-ročného pacienta nakazeného novým druhom koronavírusu, ktorého stav je označovaný za veľmi vážny. Oznámili to v piatok tamojšie úrady, uviedla agentúra ANSA.Nemenovaný muž sa nakazil priamo v Taliansku pri stretnutí so známym, ktorý pricestoval z Číny. U toho medzičasom testy preukázali prítomnosť vírusu SARS-CoV-2.Muža hospitalizovaného v Codogne umiestnili na izolačné oddelenie. V nemocnici sa nachádza i jeho žena a ďalšia osoba, ktorí sa takisto nakazili. Muž, ktorý sa vrátil z Číny, je hospitalizovaný v Miláne.Oblastný predstaviteľ pre zdravotníctvo uviedol, že v nemocnici v Codogne testovali na prítomnosť nového koronavírusu aj lekárov, zdravotné sestry či iných pacientov. Osoby, s ktorými prišli do kontaktu, boli požiadané, aby zatiaľ neopúšťali svoje príbytky.Vírus SARS-CoV-2 spôsobujúci akútne respiračné ochorenie sa šíri s Číny a v Taliansku sa prvýkrát vyskytlo 30. januára u staršieho páru čínskych turistov. Dvojicu z mesta Wu-chan, ktoré je ohniskom súčasnej epidémie, hospitalizovali na izolačnom oddelení Národného ústavu infekčných chorôb Lazzara Spallanzaniho v Ríme. Podľa vyjadrení lekárov sa stav oboch dovolenkárov zlepšuje.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.