lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Taliansko potvrdilo piatu obeť koronavírusu Rím 24. februára (TASR) - V Taliansku zomrela už piata osoba infikovaná koronavírusom. Ide o ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 24.02.2020 categoryDenné správy

Rím 24. februára (TASR) - V Taliansku zomrela už piata osoba infikovaná koronavírusom. Ide o 88-ročného muža, ktorý zomrel v talianskom regióne Lombardsko. Oznámil to v pondelok šéf úradu civilnej ochrany Angelo Borrelli, ktorého citovala agentúra DPA.Úrady predtým informovali o úmrtí 84-ročného muža v nemocnici v severotalianskom meste Bergamo, ktoré sa nachádza takisto v Lombardsku. Regionálne úrady už v 11 mestách a dedinách vyhlásili karanténu v snahe zastaviť šírenie choroby spôsobovanej koronavírusom. V oblasti uviazlo približne 50.000 obyvateľov.Nákazu novým koronavírusom SARS-CoV-2 v Taliansku potvrdili lekárske testy už u 219 ľudí, pričom 167 z nich sa nachádzalo v Lombardsku, 27 v regióne Benátsko a 18 v regióne Emilia-Romagna, potvrdil Borrelli. Infikovaných hlásili aj z ďalších dvoch regiónov.Taliansko má zatiaľ najviac potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom v Európe.

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...