lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Turecko poslalo zdravotnícke potreby do Talianska a Španielska Istanbul 1. apríla (TASR) - Turecko poslalo v stredu zdravotnícke potreby vrátane ochranných masiek do ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 01.04.2020 categoryDenné správy

Istanbul 1. apríla (TASR) - Turecko poslalo v stredu zdravotnícke potreby vrátane ochranných masiek do Talianska a Španielska, ktoré sú v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2 najviac postihnutými európskymi krajinami. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na turecké ministerstvo obrany.Ministerstvo na Twitteri napísalo, že zdravotnícke potreby pripravené na boj proti COVID-19 boli poslané vojenským lietadlom typu Airbus A400M.Zásielka obsahuje ochranné masky a obleky a antibakteriálne prípravky, ktoré vyrobili zariadenia tureckého ministerstva vnútra.O zaslaní týchto prostriedkov podľa AFP rozhodol turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg krok Turecka na Twitteri označil za "solidaritu v rámci NATO". Stoltenberg podľa svojich slov s hrdosťou pozoruje, ako spojenci v rámci Severoatlantickej aliancie podporujú jeden druhého.Taliansko zaznamenalo najvyšší počet úmrtí zo všetkých krajín postihnutých koronavírusom. Na následky nákazy tam zomrelo 12.428 osôb. V Španielsku nákaze podľahlo 8189 ľudí.Turecko zatiaľ zaznamenalo 13,531 prípadov nákazy a 214 úmrtí.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...