lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚDZS: Všetky stanice záchrannej zdravotnej služby sú pokryté Bratislava 23. augusta (TASR) - Všetky stanice záchrannej zdravotnej služby (ZZS) sú po výberovom konaní ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 23.08.2019 categoryDenné správy

Bratislava 23. augusta (TASR) - Všetky stanice záchrannej zdravotnej služby (ZZS) sú po výberovom konaní na ich obsadenie pokryté. Urgentná zdravotná starostlivosť je plne zabezpečená na celom Slovensku. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) Radoslava Muchová. "Výberové konanie sa týkalo spolu 328 bodov záchrannej zdravotnej služby. Celkovo bolo úradu doručených 729 žiadostí. Všetci uchádzači museli okrem splnenia materiálno-technického a personálneho zabezpečenia predložiť aj Projekt stratégie a rozvoja záchrannej zdravotnej služby na najbližších šesť rokov," priblížila.Ako dodala, odchod jedného z terajších poskytovateľov záchrannej zdravotnej služby, spoločnosti Falck, neovplyvní poskytovanie tohto typu zdravotnej starostlivosti. Falck na Slovensku prevádzkuje 107 staníc ZZS, z toho 27 staníc rýchlej lekárskej pomoci a 80 staníc rýchlej zdravotnej pomoci. Sieť staníc pokrýva 39 percent územia krajiny, a to najmä v regiónoch východného, severného a južného Slovenska, ale tiež v Trnave, Bratislave a okolí.ÚDZS vyhlásil výberové konanie na vydanie povolenia na prevádzkovanie ambulancií záchrannej zdravotnej služby ešte v polovici júna. Záujemcovia mohli svoje žiadosti predkladať v termíne do 16. júla.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...